Lac tixotropic pentru exterior 201.03.55

LAC TIXOTROPIC HIDRODILUABIL PENTRU EXTERIOR


CARACTERISTICI

Produs formulat pentru finisarea mată a produselor pentru exterior, cu uscare la aer, pe bază de apă şi diluabil cu apa, caracterizat prin tixotropie crescută datorită căreia se pot finisa produsele pe verticală, aplicănd cantităţi mari de produs fără probleme de scurgeri.

PROPRIETATI FIZICE

Corp solid: 37%±1%
Vâscozitate la 20 grd.C: tixotropic (nu se poate măsura)
Greutate specifică (±3%): 1,030 kg/l
Diluţie: gata de utilizare. Eventual,se poate dilua cu apa, dar nu mai mult de 5%.

INSTRUCTIUNI DE LUCRU

Suport: diverse tipuri de lemn pentru exterior tratate cu produse pe bază de apă pentru exterior (de tipul impregnanţilor 401.01.X sau intermediarului 101.32), şlefuite corespunzător.
Gramaj: 250±50 g/mp. Produsul poate fi aplicat cu acest gramaj într-un singur strat după impregnant. Pentru ciclul de 2 straturi date cu pistolul, se recomandă aplicarea a 150 g/mp ca prim strat după impregnant, se şlefuieşte, după care se dă al doilea strat de 150 g/mp
Sistem de aplicare: pistol convenţional, electrostatic, airless, airmix
Uscare la aer: manevrabil după 2 ore, stivuire după 24 ore
Uscare forţată: cu aer cald, la 35 grd.C.

PRODUS APLICAT

Lăcuirea: cu lac pentru exterior, de tipul 201.03.55

Atenţie: A se evita stocarea prelungită la temperaturi mai mari de 30-35 grd.C, deoarece aceasta poate duce la alterarea caracteristicilor produsului. De asemenea, produsul se poate transforma în gel, de aceea trebuie evitată stocarea şi transportul la temperaturi mai mici de 5 grd.C.