Lac mat pigmentat tixotropic 201.02.40.01

LAC MAT PIGMENTAT TIXOTROPIC HIDRODILUABIL


CARACTERISTICI

Produs formulat pentru finisarea pigmentată mată a produselor din lemn (atât pentru interior cât şi pentru exterior), cu uscare la aer, pe bază de apă şi diluabil cu apa, caracterizat prin tixotropie crescută datorită căreia se pot finisa produsele pe verticală, aplicănd cantităţi mari de produs fără probleme de scurgeri.

PROPRIETATI FIZICE

Corp solid: 37-43% funcţie de culoare
Vâscozitate la 20 grd.C: 8000-14000 cps (metoda Brookfield)(funcţie de culoare)
Greutate specifică (±3%): 1,050/1,225 kg/l (funcţie de culoare)
Diluţie: gata de utilizare. Eventual,se poate dilua cu apa.

INSTRUCTIUNI DE LUCRU

Suport: diverse tipuri de lemn pentru exterior tratate cu grunduri specifice pentru exterior (101.40.01) şi şlefuite corespunzător.
Gramaj: 200 g/mp.
Sistem de aplicare: pistol convenţional, electrostatic, airless, airmix
Uscare la aer: manevrabil după 4-8 ore funcţie de culoare, stivuire după 48 ore la 20 grd.C
Uscare forţată: cu aer cald, la 40 grd.C, după aclimatizare. In aceste condiţii manevrarease poate face după 2-4 ore, iar stivuirea după 24 ore.

Notă: temperaturile de uscare susmenţionate sunt valabile în condiţiile unei ciculaţii permanente a aerului şi o umiditate relativă a aerului care să permită o evaporare graduală a apei. Se recomandă aplicarea la temperaturi nu mai mici de 15 grd.C.

PRODUS APLICAT

Opacitatea: produsul are o opacitate de 40-45 gloss. Opacitatea este determinată cu glossmetrul de 60 grd.,aplicând produsul cu pistolul pe lemn impregnat şi uscând la temp.mediului ambiant.

Atenţie: A se evita stocarea prelungită la temperaturi mai mari de 30-35 grd.C, deoarece aceasta poate duce la alterarea caracteristicilor produsului. De asemenea, produsul se poate transforma în gel, de aceea trebuie evitată stocarea şi transportul la temperaturi mai mici de 5 grd.C.