Izolant 411.39

IZOLANT POLIURETANIC


CARACTERISTICI

Izolant de natură poliuretanică, care se foloseşte pe speciile lemnoase exotice bogate în substanţe taninoase şi/sau răşinoase, pentru a permite întărirea lacurilor catalizate (în general cele pe bază de poliester nesaturat) cu care se face finisajul. Se foloseşte şi pentru blocarea inhibării cauzate de produsele cu care s-a făcut colorarea ce vin în contact cu lacurilor poliesterice.

PROPRIETATI FIZICE

Corp solid comp.A: 13%±1%
Vâscozitate la 20 grd.C comp.A: 11’’-12’’ cupa DIN nr.4
Greutate specifică (±3%) comp.A: 0,920 kg/l
Catalizator: 315.15, în proporţie de 100% în greutate
Corp solid comp.B: 34%±1%
Greutate specifică (±3%) comp.B: 1,000 kg/l
Diluţie: 10-20% cu diluanţi PU specifici, de tipul 910.17
Pot-life: circa 3 - 4ore la 20 grd.C,

INSTRUCTIUNI DE LUCRU

Suport: lemne exotice răşinoase şi/sau taninoase (ex.palisandru, nuc mansonia, castan) şi suport de tipul MDF cu particule inhibante, sau baiţuri sau coloranţi inhibanţi
Gramaj: 60 - 80 g/mp, pe strat (max.3 straturi)
Sistem de aplicare: cu pistolul/pensula/cârpa
Uscare la aer: este posibilă acoperirea (fără şlefuire) deja după 1-2 ore de la aplicarea unui strat de izolant, dar nu mai mult de 4-5 ore. Dacă se aplică mai multe straturi tebuie aşteptat 2 ore între straturi şi se şlefuieşte înaintea aplicării lacului.

PRODUS APLICAT

Slefuire: nu este necesară dacă se aplică în 4-5 ore după aplicrea singurului strat. Necesară în cazul aplicării mai multor straturi.
Lăcuirea: în general cu grunduri pe bază de poliester nesaturat; bineînţeles este posibilă aplicarea şi de produse poliuretanice
Ingălbenire: medie-înaltă